BEWONERSINFORMATIE

/

Datum: 26 november 2019

Onderwerp: Bewonersbrief Lichtjesavond Delft

 

Geachte bewoners,

 

Op dinsdag 10 december 2019 wordt De Donkere Dagen van Delft geopend tijdens de Lichtjesavond. De stad verzamelt zich op en rondom de historische Markt, waar de lampjes van de kerstboom worden ontstoken. Er is een grote kerstmarkt in de binnenstad, waar je terecht kunt voor bijzondere snuisterijen en curiosa, winterse lekkernijen en prachtige kerstdecoraties. Deze start van de winter in Delft mag je niet missen!

 

Algemene informatie

Lichtjesavond vindt plaats op dinsdag 10 december 2019 van 16:00 uur tot 22:00 uur. De organisatie en productie ligt in handen van het Delftse evenementenbureau De Burgemeesters.

Op- en afbouw van het evenement vinden plaats op 9 en 11 december tussen 07:00 en 22:00 uur.

Tijdens deze periode is het goed mogelijk dat u hinder ondervindt van de werkzaamheden.

 

Programma

De Donkere Dagen van Delft worden ieder jaar ingeluid met een groots lichtjesfeest in de binnenstad. Kijk naar de lampjes in de kerstboom, die om 19:00 uur en 20:00 uur ontstoken worden. En: vergeet niet de speciale kinderopening van Lichtjesavond op de markt om 17:45 uur. Bekijk het hele programma op www.lichtjesavonddelft.nl.

 

Bezoekersstromen

Tijdens Lichtjesavond worden 30.000 tot 40.000 bezoekers verwacht in de Delftse binnenstad. Vanuit de organisatie zullen vele maatregelen worden genomen om de bezoekersstromen in goede banen te leiden. Zo worden bezoekers geadviseerd te reizen per OV of per fiets. De publieke druk op de Markt wordt verspreid middels een kinderopening om 17:45 uur en een herhalend (muziek)programma tot 22:00 uur. Daarnaast is er op de piekmomenten op verschillende plaatsen in de binnenstad programma om het publiek te verspreiden. De ontstekingsshow wordt herhaald dus kom vooral om 20:00 uur kijken!

 

Eenrichtingsverkeer

Om de publieke druk in enkele straten te beperken wordt er een eenrichtingsverkeer ingesteld op Hippolytusbuurt en Vrouwjuttenland. De Jacob Gerritstraat wordt opgesplitst in twee looprichtingen.

 

Wegafsluitingen richting de binnenstad

De toegangswegen naar de binnenstad zullen tussen 15:00 en 23:00 uur worden afgesloten en mogen niet worden ingereden, hiermee wordt het volledige autoluwe gebied ontoegankelijk gemaakt. De volgende straten worden afgesloten:

 

- Oude Delft vanaf Binnenwatersloot en Gasthuisplaats

- Peperstraat

- Brabantse Turfmarkt vanaf Gasthuislaan en Gasthuisplaats

- Vrouwjuttenland hoek Rietveld

- Vrouwjuttenland hoek Vlamingstraat

- Hoek Kruisstraat Yperstraat

- Molslaan

- Nieuwe Langendijk vanaf Oosteinde

- Vrouwenregt

- Trompetstraat

- Vlamingstraat

- Rietveld kruising Pluympot

- Doelenplein vanaf Plympot en Vaandelstraat

- Verwersdijk hoek Dertienhuizen

- Verwersdijk hoek Doelenplein

Staat uw auto geparkeerd na deze afsluiting, zorg dat u uw voor 15:00 uur heeft weggehaald.

Het volledige autoluwe gebied is tijdens Lichtjesavond niet toegankelijk voor autoverkeer.

 

Afgesloten straten

De Waagsteeg en Bonte Ossteeg zijn afgesloten voor bezoekers tussen 15:30 en 23:00 uur. Als bewoner zijn deze straten wel toegankelijk vanaf de Voldersgracht.

 

De doorgang naar de Markt bij het Blauwe Hart en op de hoek van de Coffee Company zullen op last van de gemeente tijdens Lichtjesavond geheel gesloten zijn voor publiek, zodat altijd een doorgang voor de nooddiensten beschikbaar blijft.

 

Op de Jacob Gerritsstraat, Oude Langendijk, Kerkstraat en Voldersgracht worden doorgangsconstructies geplaatst. Hiermee is de Voldersgracht en de Markt niet bereikbaar met de fiets. Ook als bewoner is het tussen 15:30 en 23:00 uur niet toegestaan om met de fiets deze straten te betreden, de beveiligers bij deze doorgangen en Toezicht & Handhaving zullen hierop handhaven. Dit is een veiligheidseis vanuit de gemeente, aangezien fietsen als obstakel op de drukke Markt worden gezien.

 

Invalide

Bent u in het bezit van een invalidenkaart en heeft u een woning in de Delftse binnenstad? Bij de wegafzettingen kunt u uw invalidenkaart laten zien aan de verkeersregelaar waardoor u de betreffende straat toch in kunt rijden. Let op: u dient stapvoets te rijden en hierbij rekening te houden met de hoge publieks drukte. Ervaart u problemen met het binnenrijden, neem dan contact met ons op via de contactgegevens onderaan de brief.

 

Voor meer informatie betreft de bereikbaarheid verwijzen wij u ook graag naar de Bereikbaar Delft-pagina van de gemeente: www.delft.nl/Inwoners/Bereikbaar_Delft.

 

Heeft u een vraag of klacht?

Heeft u voorafgaand, tijdens of na het evenement vragen? Dan zijn wij bereikbaar via info@deburgemeesters.nl of 015-8876002. Er kan worden gevraagd naar uw naam, postcode en huisnummer om eventuele geluidsmetingen te verrichten en/of uw klacht op te nemen in het klachtenlogboek.

 

Actuele ontwikkelingen volgen?

Wilt u tijdens het evenement op de hoogte blijven van wijzigingen in het programma, veiligheidsmaatregelen of calamiteiten? Hou dan de social media kanalen van De Donkere Dagen van Delft in de gaten.

 

Bedankt voor uw medewerking en uiteraard hopen wij u terug te zien op Lichtjesavond!

Met vriendelijke groet,

 

De Burgemeesters

© 2019 - De Donkere Dagen van Delft
Website gemaakt door creatief conceptbureau De Burgemeesters 

AFTERMOVIE  

LICHTJESAVOND 2018

/