Naar De Donkere Dagen van Delft website > 

Nog maar...

 

LICHTJESAVOND DELFT

/

Op dinsdag 10 december gaan De Donkere Dagen van Delft officieel van start met een van de grootste kerstevenementen van Nederland: Lichtjesavond. Wat ooit begon als activiteit rondom de ontsteking van de lichtjes in de kerstboom is in twintig jaar tijd uitgegroeid tot een bijzonder spektakel, waarnaar Delft en omstreken ieder jaar weer uitkijkt.

 

Er is tijdens Lichtjesavond van alles te doen in Delft. Wat dat is, dat lees je in het programma. Zorg dat je voordat je Lichtjesavond bezoekt de bezoekersinformatie hebt doorgenomen, mede in verband met de extra veiligheidsmaatregelen. Veel van jouw vragen worden ook beantwoord in onze FAQ

 

Lichtjesavond Live
Wil je de drukte ontlopen maar toch Lichtjesavond meemaken? Daarvoor hebben wij dit jaar verschillende mogelijkheden. 

Je kan de openingsshow van Lichtjesavond tussen 18.45 en 19.15 uur op de volgende manieren live volgen: 

- Via een live uitzending op onze Facebookpagina

- Via TV West. Bekijk hier alvast het uitzendgebied van TV West. 

- Op groot scherm op het Doelenplein en de Beestenmarkt. 
- In de bioscoopzaal van onze partner Pathé Delft. (Reservering gesloten)

Daarnaast kan je tussen 18.00 en 22.00 uur luisteren naar de live uitzending van Stadsradio Delft (106.3 FM), opgenomen vanuit een mobiele studio op de Markt. (Luister hier online mee)

Lichtjesavond Junior 

Wij hebben een speciaal kinderprogramma, inclusief kinderopening om 17.45 uur, samengesteld. Bekijk deze hier.

Lichtjesavond Op locatie 
Voor hen die wegens omstandigheden Lichtjesavond niet kunnen bezoeken, organiseren wij vanaf dit jaar Lichtjesavond op locatie in Reinier de Graaf gasthuis en Pieter van Foreest, locatie buytenweye. Klik hier voor meer informatie.

Vragen?

Heb je tijdens Lichtjesavond vragen? Stel ze via twitter: @DDvDelft of gebruik #lichtjesavond, gebruik Facebook chat, of stel je vraag via Whatsapp: 06-21417891

 

Plattegrond

Download hier de plattegrond met de looproutes en belangrijkste locaties downloaden.

Bewonersinformatie

Woon je in de binnenstad? Lees hier alle bewonersinformatie.

 

INFO

/

WAAR

Binnenstad, Delft

WANNEER 

10 december 2019

TIJDEN

16:00 - 22:00 uur

HOOFDPARTNER

De Laatste Eer

1/9

PROGRAMMA

/

Er is tijdens Lichtjesavond op verschillende plekken, zowel binnen als buiten, van alles te doen. Bekijk via onderstaande knop het (muziek)programma in de gehele binnenstad.

 
 

BEZOEKERSINFORMATIE

/

Algemene informatie

Lichtjesavond in Delft is gratis toegankelijk en voor alle leeftijden te bezoeken. Het kan tijdens Lichtjesavond druk zijn in de stad, let goed op elkaar. 

Let op: deze ingangen naar de Markt zijn afgesloten
Tijdens Lichtjesavond is het druk op de Markt. Op het plein wordt daarom wegens veiligheid een maximaal aantal mensen toegelaten, die bij ingang worden geteld door speciale camera's. Is de Markt vol? Dan gaan de hekken dicht. U mag dan niet meer op de Markt. Deze maatregelen neemt de organisatie, in opdracht van gemeente Delft en veiligheidsdiensten voor uw veiligheid. 
Deze maatregel geldt voor de kinderopening op 17.45 uur, en voor de twee shows daarna. Kunt u niet terecht bij de show om 18.45 uur? Ga dan naar de show om 20.00 uur. Beide zijn precies hetzelfde. 

Let op: Lees hier meer informatie en bekijk welke ingangen zijn afgesloten voor hulpdiensten. 

Looproutes tijdens Lichtjesavond

In verband met de verwachte drukte zijn er vier looproutes ingevoerd. Vanaf de Markt kies je één van de routes. Zo beweeg je je gemakkelijk door de straten van Delft en mis je niets van alles wat er op Lichtjesavond te beleven is. 

Magenta : Richting Oude Kerk 

Geel:   : Richting Doelenplein

Groen :  Richting Bastiaansplein 

Oranje : Richting Beestenmarkt 

Bekijk hier de digitale looproutes plattegrond. 

Bereikbaarheid 

Openbaar vervoer: Wij adviseren je om per OV (Trein, tram en/of bus) naar Lichtjesavond te reizen. De stad is gemakkelijk bereikbaar vanaf Station Delft, waar tevens het programma van Lichtjesavond al van start gaat.

Fiets: Je kan gebruik maken van de gratis (on)bewaakte fietsenstalling op het Sint Agathaplein, Bastiaansplein en Nieuwe Langedijk. (Let op: jouw fiets moet hier op 11 december, 10.00 uur uiterlijk weg zijn). Tevens zijn er vaste fietsenstallingen op de Oude Langedijk, Vesteplein en ​​​​​​​Station Delft. De laatste heeft plek voor 8700 fietsen. 
Auto: Kom je met de auto? Dan kan je deze parkeren in één van de garages

Lichtjesavond toegankelijk voor iedereen 

- Speciale plekken voor mensen met een beperking 

Is de drukte op de Markt voor u, uw kind of iemand anders in uw omgeving wegens een beperking teveel, maar wilt u toch de openingsshow bijwonen? Wij stellen enkele plekken in het stadhuis ter beschikking, waar het achter de ramen een stuk rustiger is. Klik hier om u aan te melden. 

 

- Roelstoeltoegankelijkheid
Tijdens Lichtjesavond is het erg druk in de stad. Dat kan problemen opleveren als u in een rolstoel zit. Indien gewenst kunt u een speciale rolstoelplaats reserveren om de openingsshow via een liveverbinding op een groot scherm vanuit een bioscoopzaal in Pathé Delft te bekijken. Klik hier om een rolstoelplaats te reserveren.

Let op

Houd uw persoonlijke eigendommen goed in de gaten. Let op zakkenrollers. 
 

 

VEELGESTELDE VRAGEN

/


BEREIKBAARHEID

Waar moet ik rekening mee houden als ik met het OV kom?


Wij adviseren om met het openbaar vervoer naar Lichtjesavond te komen. Het programma van Lichtjesavond start al op Centraal Station Delft. De binnenstad is ook uitstekend bereikbaar per bus en tram. Hou er rekening mee dat na afloop van Lichtjesavond het druk kan zijn bij tram, trein en/of bus. Buslijn 62 zal wegens het afsluiten van de binnenstad anders rijden dan u gewend bent.
Waar kan ik mijn auto parkeren?


Kom je met de auto? Maak gebruik van de Marktgarage, Prinsenhofgarage, Zuidpoortgarage, Phoenixgarage of Kampveldgarage. Let op: naar verwachting raken alle parkeergarages tijdens het evenement vol. Kom op tijd op parkeerproblemen te voorkomen. Bekijk hier waar je in Delft kan parkeren. ​​​​​​​​​​​​​​
Waar kan ik mijn fiets (gratis) parkeren?


Kom je met de fiets naar Lichtjesavond? Je kan gebruik maken van de gratis (on)bewaakte fietsenstalling op het Sint Agathaplein, Bastiaansplein en Nieuwe Langedijk (Let op: jouw fiets moet hier op 11 december, 10.00 uur uiterlijk weg zijn). Tevens zijn er vaste fietsenstallingen op de Oude Langedijk, Vesteplein en Station Delft. De laatste heeft plek voor 8400 fietsen.
Waar is de stad afgesloten (bewoners)verkeer?


Het volledige autoluwe gebied is tijdens Lichtjesavond niet toegankelijk voor autoverkeer. De volgende toegangswegen naar de binnenstad zullen op dinsdag 10 december tussen 15:00 en 23:00 uur worden afgesloten en mogen niet worden ingereden:
- Oude Delft hoek Peperstraat
- Gestremd verkeer Rietveld, afgesloten op hoek Vrouwjutteland
- Gestremd verkeer Vaandelstraat, afgesloten bij Doelenplein
- Gestremd verkeer Verwersdijk, afgesloten
- Verwersdijk afgesloten bij Doelenplein
- Verwerksdijk afgesloten bij Dertienhuizen
- Vlammingstraat afgesloten vanaf het Oosterstraat
- Oude Langedijk en Vrouwenregt afgesloten bij kruispunt Nieuwe Langedijk/Oude Langedijk
- Molaslaan afgesloten vanaf Oosteinde
- Kruisstraat afgesloten op kruising Yperstraat
- Kruistraat afgesloten vanaf Ezelsveldlaan
- Brabantse Turfmarkt afgesloten vanaf Gasthuislaan
- Koormarkt afgesloten vanaf Gasthuisplaats
- Gestremd verkeer Lange Geer vanaf Achterom
- Oude Delft afgesloten vanaf Breestraat
- Oude Delft afgesloten vanaf Kruising Peperstraat / Binnenwatersloot
- Peperstraat afgesloten vanaf Kruising Oude Delft / Binnenwatersloot
- Kerkstraat (Oude Kerk) afgesloten vanaf de Voorstraat Staat uw auto geparkeerd na deze afsluiting of in het autoluwe gebied, zorg dat u uw auto voor 15:00 uur heeft weggehaald anders wordt deze weggesleept.

VEILIGHEID

Waar kan ik EHBO vinden?


Er lopen EHBO teams rond door de stad. Daarnaast is er een EHBO post ingericht in Inloopcentrum de Jessehof (Burgwal 50).
Waar kan ik een vermist kind vinden / naartoe brengen?


Kinderen kunnen tijdens Lichtjesavond uit het zicht van ouders en/of begeleiders raken. Meld een vermist kind direct bij de organisatie (middels het aanspreken van één van de beveiligers of medewerkers voorzien van een wit organisatie hesje). Vermiste kinderen kunnen naar de EHBO worden gebracht (Inloopcentrum de Jessehof, Burgwal 50).
Waarom zijn er ingangen op of rondom de Markt afgesloten?


Tijdens Lichtjesavond is het druk op de Markt. Op het plein wordt daarom wegens veiligheid een maximaal aantal mensen toegelaten, die bij ingang worden geteld door speciale camera's. Is de markt vol? Dan gaan de hekken dicht. U mag dan niet meer op de markt. Deze maatregelen neemt de organisatie, in samenwerking met gemeente Delft en veiligheidsdiensten voor uw veiligheid.
Deze maatregelen worden genomen op basis van capaciteitsanalyses die gemeente Delft heeft laten uitvoeren. Op basis hiervan zijn verschillende maatregelen genomen.

Bekijk hier alle afsluitingen op en rondom de Markt.

ALGEMEEN

Welke looproutes zijn er?


Tijdens Lichtjesavond zijn verschillende looproutes gemaakt en eenrichtingsstraten ingesteld om ervoor te zorgen dat iedereen van deze mooie avond kan genieten. Bekijk hier de digitale looproutes plattegrond.
Hoe blijf ik tijdens Lichtjesavond op de hoogte van alle updates?


Ons mediateam zit klaar om jou op de hoogte te houden en al je vragen te beantwoorden. Volg onze social media kanalen om op de hoogte te blijven van wijzigingen in het programma, veiligheidsmaatregelen en calamiteiten. Volg ons via: @ Facebook / @ Twitter / @ Instagram.
Waar vind ik een toilet?


Bezoekers kunnen gebruik maken van toiletten bij de Delftse horeca. Tevens zijn er openbare toiletten in de Halsteeg, OPEN (Bibliotheek), Jumbo Bastiaansplein, Oude Langendijk (fietsenstalling), Hema, McDonalds. Een Invalide toilet vindt u bij OPEN (Bibliotheek).
Waar laat ik mijn afval?


Goede vraag. In ieder geval, niet op de grond! Maak gebruik van de vele prullenbakken die verspreid staan in de binnenstad. Op de Markt vragen wij je om afval te scheiden en in de juiste prullenbakken te deponeren.
Ik wil de drukte van Lichtjesavond ontlopen, kan ik het toch volgen?


Wil je de drukte ontlopen maar toch Lichtjesavond meemaken? Daarvoor hebben wij dit jaar verschillende mogelijkheden. Je kan de openingsshow van Lichtjesavond tussen 18.45 en 19.15 uur op de volgende manieren live volgen: - Via een live uitzending op onze Facebookpagina. - Via TV West. - Op groot scherm op het Doelenplein en de Beestenmarkt.
- In de bioscoopzaal van onze partner Pathé Delft. (Reserveer hier gratis jouw stoelen) Daarnaast kan je tussen 18.00 en 22.00 uur luisteren naar de live uitzending van Stadsradio Delft (106.3 FM), opgenomen vanuit een mobiele studio op de Markt. (Luister hier online mee)
Waar kan ik geld opnemen?


Wil je geld opnemen tijdens Lichtjesavond? Maak gebruik van de pinautomaten op de Phoenixstraat (ING).
Heeft Lichtjesavond een zero-tolerance beleid?


Jazeker! Tijdens Lichtjesavond hanteren wij een zero-tolerance beleid wat betreft drugs en vuurwerk. Open vuur en/of vuurwerk is tijdens Lichtjesavond niet toegestaan in de binnenstad.

PARTNERS & SPONSOREN

/

Wij bedanken onze partners & sponsoren. Zonder hen zouden wij Lichtjesavond niet kunnen realiseren! 

LICHTJESAVOND NIEUWS

/

LICHTJESAVOND JUNIOR

/

Bekijk het speciaal voor kinderen samengestelde programma van Lichtjesavond Delft. 

 

CONTACT

/

De organisatie van Lichtjesavond Delft is in handen van creatief conceptbureau De Burgemeesters.

Contact bezoekers

Heb je al gekeken bij veelgestelde vragen?

Stel je vraag via Whatsapp: 06-21417891

Of maak gebruik van Facebook, Twitter of Instagram

Pers / Partnerships 

Voor vragen (of ontvangen van een perspas) kunt u contact opnemen met organisator De Burgemeesters via:

015-8876002

info@deburgemeesters.nl

Schieweg 80, 2627 AN, Delft 

Kraamhouders

Huur hier een kraam/grondplaats tijdens Lichtjesavond. 
Voor vragen over kramen en grondplekken kunt u contact opnemen met de Marktmeesters via:

015-8200991

info@demarktmeesters.nl

 

PARTNERS & SPONSOREN

/

Show More
Show More
Show More

MEDIAPARTNERS

/

Show More

Info

Huisregels (Binnenkort) 

© 2019 - De Donkere Dagen van Delft
Website gemaakt door creatief conceptbureau De Burgemeesters 

AFTERMOVIE  

LICHTJESAVOND 2018

/